'عبدالرضا اكبرزاده' روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: درپی سرمای روزهای اخیر دراثر ورود توده هوای سرد و گسترش و ماندگاری آن در استان های سردسیر و كوهستانی غرب كشور، مصرف گاز بطور بی سابقه افزایش یافت و باعث افت فشار در خطوط اصلی توزیع گاز شد.
وی افزود: پالایشگاه گاز ایلام تنها منبع تولید گاز شیرین در غرب كشور است.
سرپرست پالایشگاه گاز ایلام خاطرنشان كرد: با همكاری بخش های مختلف مهندسی و عملیات برای نخستین بار موفق به عبور از ظرفیت اسمی و دستیابی به ركورد 107 درصد تولید شده ایم.
اكبرزاده گفت: به دلیل موقعیت منحصر به فرد پالایشگاه از لحاظ خطوط گازرسانی، استانهای ایلام، كرمانشاه، كردستان، همدان و تا حدودی مركزی از تقویت فشار این پالایشگاه بهره مند خواهند شد.
وی افزود: پالایشگاه گاز ایلام اكنون امكان تولید روزانه شش میلیون و 800 هزار متر مكعب گاز را دارد.
سرپرست پالایشگاه گاز ایلام ادامه داد: این پالایشگاه پس از وقفه چند ماهه از 17 مهر امسال وارد مدار تولید شده كه با توجه به تمهیدهای اندیشیده شده بیشتر از ظرفیت طراحی تولید داشته و تاكنون بیش از 450 میلیون مترمكعب گاز شیرین به خط سراسری تزریق شده است.
اكبرزاده اضافه كرد: با راه اندازی مجدد این پالایشگاه روزانه 370 هزار مترمكعب اتان، یك هزارو 300 مترمكعب پروپان، یك هزارو 200 مترمكعب بنزین طبیعی و 340 تن گوگرد تولید می شود.
سرپرست پالایشگاه گاز ایلام با اشاره به پایان طراحی مرحله دوم توسعه این مجتمع افزود: مرحله دوم این طرح آماده واگذاری بوده و بزودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
اكبرزاده یادآور شد: با راه اندازی مرحله دوم، ظرفیت تولید گاز این پالایشگاه به 2/10 میلیون مترمكعب در روز افزایش می یابد.
عملیات اجرایی پالایشگاه گاز ایلام از سال 82 آغاز و در دی ماه سال 86 بهره برداری آزمایشی از آن شروع شد.
این پالایشگاه با هدف تامین گاز خانگی استان، خوراك پتروشیمی ایلام، شیرین سازی گاز ترش مناطق تنگ بیجار و كمانكوه و تقویت فشار گاز غرب كشور راه اندازی شده است.ك/3
540/534/ 640